tisdag 21 december 2010

Saffransskorpor!



Ingen jul utan mina goda saffransskorpor. Hör till att baka dessa varje år och sen äta tills det pyser ut ur öronen! Super enkla att göra och så underbart goda.

100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret tillsammans med saffran, häll ner i en bunke med hackad sötmandel.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner detta.
  • Forma degen i två längder och lägg den på en plåt.
  • Strö över strösocker.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  • Ta ut längderna ur ugnen
  • Sänk ugnstempraturen till 125 grader.
  • Skär längderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dom på plåten.
  • Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna vara kvar i ugnen tills ugnen har kallnat.
  • Ät och njut.
Testa så får ni se vad gott det är =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar